Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στεκόμαστε Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες…


Την πόρτα ανοίγω  το βράδυ,
Τη λάμπα κρατώ ψηλά

Να δούνε της γης οι θλιμμένοι ,
Να ‘ρθουνε , να βρούνε συντροφιά.
                                       Τάσος Λειβαδίτης
Στεκόμαστε Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας, αναζητώντας πρώτα απ’ όλα να «ΖΗΣΟΥΝ». Κυνηγημένοι από τους πολέμους που δημιουργούν στις πατρίδες τους  οι πανταχόθεν ιμπεριαλιστές(ΗΠΑ, Ε.Ε,ΝΑΤΟ) φτωχοποιημένοι από την αρπαγή του πλούτου των χωρών τους, καταφεύγουν στην Ευρώπη περνώντας κυριολεκτικά από… σαράντα κύματα, αψηφώντας τον κίνδυνο να χάσουν στη διαδρομή και την ίδια τους την ζωή.
Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ’ αυτές και της Ελλάδας, περισσεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα είναι οι «τζιχαντιστές».
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σένγκεν, καλύπτει πλήρως τις ευθύνες της ΕΕ προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές και προσωρινές ενέργειες, αναντίστοιχες με τις ανάγκες των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.
Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ανακουφίσουμε όσο  μένουν στην πατρίδα μας και να απαιτήσουμε γι’ αυτούς ανθρώπινες συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας.
Η Ομοσπονδία γονέων περιφέρειας Αττικής καλεί τις Ενώσεις Συλλόγων-τους Συλλόγους γονέων να μαζέψουν γι αυτούς αναγκαία πράγματα:
Από τρόφιμα: βρεφικές κρέμες, νερό, χυμούς, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, μερέντες και μπισκότα.
Από άλλα είδη: παπούτσια, κάλτσες, σαμπουάν,  σαπούνια, πάνες για μωρά, σερβιέτες, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας
Εκ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22,6ος όροφος, τηλ.: 210.3835093, φαξ: 210.3845434 – 210.3801227
www.goneis.org, e-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: