Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

6 πράγματα που εύχομαι να διδάξουν όλοι οι γονείς στα παιδιά τους!!!


Όλοι οι γονείς θέλουν να μεγαλώσουν σωστά παιδιά που θα είναι έτοιμα...
να για την μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Υπάρχουν λοιπόν κάποια πράγματα που εύχομαι να διδάξουν όλοι οι γονείς στα παιδιά τους:
Να έχουν το κουράγιο να δέχονται την αποτυχία.
Λανθασμένα οι περισσότεροι γονείς δίνουν την εντύπωση στα παιδιά τους πως η τελειότητα είναι ο άμεσος στόχος τους. Πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας να δέχονται την αποτυχία και να έχουν το κουράγιο να συνεχίζουν να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους.
Να είναι δημιουργικά.
Η δημιουργικότητα ενισχύεται από την μουσική την τέχνη , τις κατασκευές και την ελευθερία έκφρασης. Αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν πράγματα που τους εμπνέουν  οξύνουν την φαντασία τους.
Να μοιράζονται τα πάντα με τους άλλους ανθρώπους χωρίς να τους κρίνουν.
Αν παρατηρήσετε τα παιδιά σας την ώρα που παίζουν θα δείτε πως παίζουν με τα άλλα παιδιά χωρίς να τα κρίνουν για την διαφορετικότητά τους, την εμφάνισή τους  ή ακόμη και το χρώμα τους. Μην μεγαλώνετε τα παιδιά σας με διακρίσεις αλλά διδάξτε τους να μοιράζονται τα όνειρά τους, τα οράματά τους και τις σκέψεις τους με τους άλλους ανθρώπους.
Να δέχονται το διαφορετικό.
Το να είσαι διαφορετικός σε κάνει μοναδικό. Το να χρειάζεται κάποιο παιδί να μάθει κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο δεν σημαίνει πως το παιδί δεν μπορεί να μάθει απλά χρειάζεται διαφορετική μεταχείριση.Μην τους δημιουργείτε την άποψη πως έχουν κάνει κάτι κακό και πως το διαφορετικό είναι και κακό.
Να σέβονται το περιβάλλον.
Πείτε στα παιδιά σας πως το πως διαχειριζόμαστε το περιβάλλον έχει τρομερό αντίκτυπο στην υγεία μας. Για αυτό πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, να ανακυκλώνουν αντικείμενα και να μην εκτίθενται συνεχώς σε αντικείμενα που περιέχουν υψηλό δείκτη ακτινοβολίας.
Να αποβάλλουν και να αντιμετωπίζουν το άγχος.

Τα παιδιά έχουν την τάση να καταβάλλονται από το άγχος τους και τις φοβίες τους. Μάθετέ τους  λοιπόν να αντιμετωπίζουν το άγχος τους με εναλλακτικούς τρόπους όπως την άσκηση, το παιχνίδι, την μουσική κλπ… (babyradio.gr- Κατερίνα Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια: