Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Τα πρώτα του γυαλιά μυωπίας. Τονώστε την αυτοπεποίθησή του...


Το να φορέσει ένα παιδί γυαλιά μυωπίας  μπορεί να είναι μια υπέροχη...
ή τρομακτική εμπειρία για ένα παιδί. Τα γυαλιά μυωπίας μπορεί να κάνουν την διαφορά στο σχολείο καθώς πολλά παιδιά κοροϊδεύουν τα παιδιά που τα φοράνε. Πριν πάτε λοιπόν στον οφθαλμίατρο δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές για να κάνετε το παιδί σας να ενθουσιαστεί αλλά και να συνηθίσει  στην ιδέα των γυαλιών.
Δώστε εσείς το καλό παράδειγμα. Πλέον τα γυαλιά μυωπίας είναι μόδα και καλό θα ήταν να την υιοθετήσετε και εσείς. Φορέστε γυαλιά μυωπίας μόνο και μόνο για στυλ για να δείξετε πόσο ωραίο είναι να φοράς γυαλιά και πόσο όμορφα δείχνουν πάνω σας.
Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει έναν ιδιαίτερο σκελετό με χρώματα και είναι του γούστου του. Ακόμη μπορείτε να ψάξετε στο internet μαζί για ιδιαίτερα γυαλιά και να του πείτε πως αυτά τα  γυαλιά δεν  τα βρίσκεις εύκολα σε μαγαζιά και δεν είναι ένας κοινός  σκελετός. Έτσι θα τα περιμένει με ανυπομονησία να τα δείξει στους φίλους του.
Το επόμενο βήμα  είναι να αγοράσετε ένα σετ συντήρησης γυαλιών. Αγοράστε υγρό που τα καθαρίζει με ειδικό άρωμα για παιδιά, μαντηλάκια και θήκες για να τα αποθηκεύει όταν πηγαίνει για ύπνο ή όταν κάνει μπάνιο. Δοκιμάστε το σετ καθαρισμού στα δικά σας γυαλιά έτσι ώστε να ξέρει πως θα τα καθαρίσει και να περιμένει με ανυπομονησία τα δικά του γυαλιά.

 Δοκιμάστε τις παρακάτω τεχνικές και το παιδί σας θα νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τα νέα του γυαλιά. Βέβαια τα «πειραχτήρια» του σχολείου πάντα θα υπάρχουν και μπορεί πάλι να το πειράζουν αλλά τουλάχιστον θα νιώθει πιο σίγουρο για τον εαυτό του… (http://babyradio.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: