Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

10 τύποι μαμάδων που υπάρχουν σε κάθε σχολείο. Εσύ τι τύπος μάνας είσαι όταν πας το παιδί σου σχολείο;



Δυστυχώς, λόγω επαγγέλματος, δεν έχω την πολυτέλεια...
να πηγαίνω τα παιδιά μου συχνά στο σχολείο. Υπάρχουν τόσες και τόσες  διαφορετικές μανάδες που φέρνου το πρωί τα παιδιά τους.  Κάποιες από αυτές ανήκουν σε  ξεκάθαρες κατηγορίες. Αν τις κοιτάξεις με χιουμοριστική διάθεση,  θα τις αναγνωρίσεις εύκολα:
1. Η μάνα με την πιτζάμα. Είναι η μάνα που δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει ιδιαίτερα πώς θα ντυθεί για να πάει τα παιδιά της σχολείο. Φοράει ό,τι φόραγε το προηγούμενο βράδυ στο κρεβάτι, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Θα τη δεις να φορά μια ξεχειλωμένη φόρμα, μια ασιδέρωτη μπλούζα και τα μαλλιά της θα τα έχει μονίμως πιασμένα σε κοτσίδα.
2. Η χίπισσα μάνα-νεράιδα. Είναι η μάνα με τις μακριές ανάλαφρες φούστες, με το βλέμμα της νεράιδας, χαμένο κάπου μες στα νερά μιας λίμνης. Είναι αυτή που νιώθεις σαν να έχει μόλις κατέβει από τον Όλυμπο έπειτα από ομαδική προσευχή με άλλες ιέρειες. Το παιδί της έχει πάντα στο ταπεράκι του φρούτα από τη βιολογική λαϊκή, γκρανόλα, γκότζι μπέρι και ταχίνι.
3. Η μάνα εθελόντρια. Είναι η μάνα που σου φαίνεται σαν να ζει στο σχολείο. Είναι η πρώτη που θα κουβαλήσει καρέκλες, θα σφουγγαρίσει εμετό στην τουαλέτα, θα βοηθήσει γενικότερα και θα σταθεί σαν άντρας στις προκλήσεις του σχολείου.
4. Η τελειομανής μάνα-στέλεχος. Αυτή η μάνα καταφτάνει στο σχολείο με το τέλεια γυαλισμένο αμάξι της, τα νύχια της είναι τέλεια από το χτεσινό μανικιούρ και τα μαλλιά της μπούκλα κομμωτηρίου. Το όνομα του παιδιού της είναι γραμμένο καθαρά σε όλα του τα υπάρχοντα και δεν χάνει ποτέ τίποτα. Είναι σούπερ οργανωτική και τα θέλει όλα στην εντέλεια.
5. Η μάνα control freek. Αυτή η μάνα θέλει να ξέρει τα πάντα για τις παρέες του παιδιού της και για τις μανάδες των παιδιών με τα οποία συναναστρέφεται το καμάρι της. Έχει φτιάξει σχεδιάγραμμα με το πλάνο της τάξης και το έχει βάλει με μαγνητάκι στο ψυγείο της, ώστε να ελέγχει ποιος κάθεται με ποιον κι αν άλλαξαν θέσεις. Ξέρει ακριβώς ποιες ασκήσεις θα δώσει η δασκάλα στα παιδιά αύριο και μεθαύριο και γενικά δεν τις ξεφεύγει τίποτα. Είναι καλό να την έχεις φίλη, σε σώζει από πολλές καταστάσεις.
6. Η μάνα που πάντα αργεί. Μαρσάρει και παρκάρει αγχωμένη, σέρνοντας το παιδί της έξω από το αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να κλείσει το τάπερ με το καλατσιό του, που του έβαλε μέσα ό,τι βρήκε, φτάνοντας καθημερινά 3 λεπτά μετά το χτύπημα του πρωινού κουδουνιού.
7. Η μάνα κουτσομπόλα. Αυτή έχει κάνει στρατό στο σχολείο και ξέρει τους πάντες και τα πάντα. Αν υπάρχει βρομιά, θα την ανακαλύψει. Φτιάχνει πηγαδάκια έξω από το σχολείο και αρχίζει να μοιράζεται με περίσσιο ενθουσιασμό τις απόψεις και τα κουτσομπολιά της.
8. Η super fit μάνα. Είναι αυτή που πάει για γιόγκα στις 08.30, αμέσως μετά την προσευχή. Έχει το τέλειο σώμα, προσέχει τη διατροφή της και κάνει τους πάντες να τη φθονούν.
9. Η sexy μάνα. Φτάνει το πρωί με τη βλεφαρίδα κάγκελο, τακούνι και μίνι φούστα. Πάει για καφέ; Πού πάει και ντύνεται έτσι κανείς δεν γνωρίζει; Τινάζει τα extension επιδεικνύοντας τα μακριά της νύχια, κρεμάει  το μπουφάν του παιδιού της, χωρίς πολλά λόγια, χαμογελάει και φεύγει.
10. Η αγχωμένη μάνα. Είναι αυτή που θεωρεί ότι τα κάνει όλα χάλια, πως δεν τα καταφέρνει και πως το παιδί της έχει συνεχώς πρόβλημα. Νομίζει πως δεν την παίζουν οι άλλες μανάδες και το παιδί της δεν το παίζουν τ' άλλα παιδιά. Έχει μόνιμα ένα παράπονο για τη δασκάλα ή για την οργάνωση του σχολείου γενικότερα.
Δεν κρίνω, δεν κατακρίνω. Βλέπω τον εαυτό μου σε αρκετές κατηγορίες ή και σε καμία. Είμαι λίγο απ' όλα αυτά ή τουλάχιστον θα ήθελα να είμαι λίγο περισσότερο η μάνα τελειομανής. Ίσως να είμαι ειδική κατηγορία από μόνη μου... 

…γράφει μια εργαζόμενη μαμά, που της αρέσει το χιούμορ και μας το προσφέρει απλόχερα στο writingspiders.webnode.gr απ, όπου είναι και αυτή η ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: