Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα για παιδιά με… γεμάτες τσέπες στην Τεχνόπολη…


Ακριβά κοστίζουν τα Χριστούγεννα και φέτος στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση των δημοτών παραμένει δυσχερής...


Πανάκριβα παιχνίδια, ακόμη πιο ακριβά εδέσματα -καταγγελίες κάνουν λόγο για ζαχαρωτά που φτάνουν και τα 30 ευρώ το κιλό.
Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 5 ευρώ, λογική τιμή για την εποχή σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τεχνόπολης, Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος μίλησε στο newpost.
«Το Christmas Factory δεν είναι παραγωγή της Τεχνόπολης, ούτε του δήμου. είναι μια επιχείρηση που νοικιάζει το χώρο για ένα μήνα. Δεν εξασφαλίσαμε για τους δημότες κάτι δωρεάν, όμως το εισιτήριο των 5 ευρώ κινείται σε μια λογική τιμή, που όπως δείχνουν και τα εκατοντάδες χιλιάδες εισιτηρίων που “κόπηκαν” την περασμένη χρονιά, πέτυχε».
Το αντίτιμο των πέντε ευρώ αντιστοιχεί σε κάποιες δράσεις που απασχολούν για λίγα λεπτά τα μικρά παιδιά, όπως να γράψεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Όμως, τα παιχνίδια που πραγματικά τα ενθουσιάζουν, όπως οι τσουλήθρες, έχουν επιπλέον εισιτήριο, κάτι που φαίνεται και στον τιμοκατάλογο που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Τεχνόπολης.
Όσο για το ιδιωτικό της πρωτοβουλίας που αναφέρει ο κ. Καφετζόπουλος, δεν διαφεύγει, πάντως, της προσοχής ότι ο συγκεκριμένος χώρος προβάλλεται ως η κορωνίδα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων.

«Ο δημότης πρέπει να καταλάβει ότι αυτό το οικόπεδο, είναι περιουσία του δημότη, τεράστιας αξίας με κόστος συντήρησης κάθε χρόνο. Με τέτοιου είδους συμφωνίες καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε αρκετά χρήματα για ολόκληρο το χρόνο, αφού υπάρχει ένα ποσό που λαμβάνει η Τεχνόπολη για την ενοικίαση του χώρου και ποσοστό από τα εισιτήρια», εξηγεί ο κ. Καφετζόπουλος… (newpost.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: