Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πώς να μιλήσετε στον μικρό μαθητή για την αξία των βαθμών!!!


Μπορεί οι βαθμοί να μην είναι το πιο εύκολο πράγμα για το οποίο πρέπει να συζητήσετε ως γονείς, όμως το παιδί σας που λαμβάνει αυτοκόλλητα ως επιβράβευση κατά την προσχολική ηλικία, σύντομα θα κληθεί να ανακαλύψει τη σπουδαιότητα των βαθμών...


Καθώς αρχίζει λοιπόν να απολαμβάνει το σχολείο, πώς θα διδάξετε στο παιδί σας ότι οι επιδόσεις του αξιολογούνται μέσα στην τάξη; Διαβάστε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα χειριστείτε αυτό το σημαντικό ζήτημα της ανατροφής των παιδιών:

Εξετάστε την ετοιμότητα του παιδιού
Η ετοιμότητα του παιδιού σας να κατανοήσει τις επιπτώσεις της απόδοσής του μέσα στην τάξη, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τη στιγμή που το παιδί τελειώνει το νηπιαγωγείο και κατά την εγγραφή του στο δημοτικό σχολείο, όπου το σύστημα της βαθμολόγησης τίθεται σε εφαρμογή, όπως αναφέρει η Sarah Patricia Gil-Unas, ειδικός σε θέματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης παιδιών.

Μιλήστε για το σκοπό των βαθμών
Σύμφωνα με την Sarah Patricia Gil-Unas, οι γονείς πρέπει να εξηγήσουν από πολύ νωρίς στα παιδιά ότι σκοπός των βαθμών είναι να αξιολογηθεί η πρόοδος τους και να τα ενθαρρύνουν να προσπαθήσουν να έχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον. Επιπλέον, είναι σημαντικό για το παιδί να μην μπει στη διαδικασία να συγκρίνει τους βαθμούς του με εκείνους των συμμαθητών του. Εξηγήστε του ότι το σύστημα της βαθμολόγησης δεν έχει στόχο να ξεχωρίσει τους καλύτερους μαθητές, αλλά να τους βοηθήσει όλους το ίδιο να είναι πιο προσεκτικοί μέσα στην τάξη.

Βοηθήστε τα παιδιά να θέσουν στόχους
Είναι απαραίτητο να μιλήσετε στο παιδί σας για το ότι πρέπει να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του και να εργαστεί πολύ σκληρά εάν θέλει πραγματικά να διαπρέψει. Πιο σημαντικό από έναν απλό αριθμό είναι το παιδί να κατανοήσει την έννοια του επιτεύγματος. Σε οποιαδήποτε ηλικία, οι γονείς θα πρέπει να αρχίσουν να θέτουν μικρούς ή μεγάλους στόχους για τα παιδιά τους. Αυτό τους δίνει την αίσθηση της υπερηφάνειας και τους μεταφέρει το μήνυμα ότι η σκληρή δουλειά μπορεί να επιβραβευθεί.

Χρησιμοποιήστε τους βαθμούς ως εργαλείο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο προόδου του παιδιού για να συζητήσετε μαζί του τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με ορισμένα μαθήματα, αλλά και για να το επαινέσετε για τα επιτεύγματά του. Επίσης, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους γονείς που θέλουν να έχουν ένα είδος συμβιβασμού με τα παιδιά τους για τη διαχείριση του χρόνου τους, όσον αφορά το παιχνίδι, την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια… (infokids.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: