Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μάρτιος με βραδιές και πρωινά παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους…


Από τη Ζωή Νικητάκη όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα
«Κι αν σου μιλώ με παραμύθια είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα». Τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου θα γεμίσουν από παραμύθια και θεατρικά παιχνίδια για μικρούς και...

μεγάλους στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η εικαστικός και αφηγήτρια παραμυθιών, Ζωή Νικητάκη
«Παραμυθοβραδιές»
Όλα τα Σάββατα του Μαρτίου στις 20.30 στον χώρο τεχνών «Συμμορία του Ήλιου» στα Άνω Πετράλωνα περιμένουν μικρούς και μεγάλους «βραδιές ζωντανεμένης αφήγησης παραμυθιών από τη λαϊκή παράδοση της Ελλάδας αλλά και άλλων λαών και τόπων του κόσμου, όπου μιλούν για πολλές διαφορετικές πραγματικότητες που αντίθετους κόσμους οριοθετούν και ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικοτήτων δημιουργούν» αναφέρει η κυρία Νικητάκη.

Όμως όλοι οι αντίθετοι κόσμοι των παραμυθιών και της ζωής ξεδιπλώνονται κάτω από τον ίδιο ουρανό. «Μπορούν άραγε οι αντιθέσεις συνθέσεις να γενούν και ένα όραμα δημιουργικό για το νέο κόσμο να μεταδώσουν;» αναρωτάτε η αφηγήτρια.

Η αφήγηση των παραμυθιών θα συνοδεύεται από ήχους ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου που δημιουργούν ηχητικά τοπία και υποβάλλουν το κοινό σε παραμυθιακές ατμόσφαιρες. Το παραμυθο-ταξίδι θα συνοδεύσει και ένα ποτήρι χειροποίητο κρασί. «Ανάψτε το φαναράκι σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί εκεί που τα παραμύθια μιλούν σαν τα πουλιά» μας προτρέπει η κυρία Νικητάκη.  

«Κυριακάτικα πρωινά»
Αντίστοιχα τις Κυριακές η «Συμμορία του Ήλιου» θα γεμίσει με παραμύθια και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά και γονείς που θα ξεκινούν στις 11:30. Πρόκειται για κυριακάτικα πρωινά ζωντανεμένης αφήγησης λαϊκών παραμυθιών από την παράδοση της Ελλάδος, αλλά και άλλων λαών και τόπων του κόσμου τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Πώς μια βασιλοπούλα δημιουργεί τον άντρα των ονείρων της από ζάχαρη, αμύγδαλα και σιμιγδάλι; Πώς η όμορφη Ελένη βρίσκει τον τρόπο να κάνει ανθρώπους ξανά τα αδέρφια της που είναι μεταμορφωμένα σε πουλιά; Πώς ένα δέντρο δίχως ανταλλάγματα ξέρει να αγαπά και να προσφέρει για να δώσει χαρά δίχως την προσδοκία ανταπόδοσης;

Αυτά και άλλα παραμύθια μαγικά μάς περιμένουν. Η αφήγηση των παραμυθιών συνοδεύεται επίσης από ήχους ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μετά την αφήγηση παραμυθιών, θα ακολουθήσει εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με τη Μελίνα Σκούφου, ιδρύτρια της «Συμμορίας του Ήλιου». Γονείς και παιδιά θα συνεργαστούν με κύριο στόχο να συν-δημιουργήσουν με αφορμή το ταξίδι των παραμυθιών.

Κύρια μέθοδος που εφαρμόζεται και υποστηρίζεται είναι ο αυτοσχεδιασμός, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να πουν τις ιδέες τους. Ανταποκρίνεται παράλληλα στις ανάγκες του παιχνιδιού, της χαράς, της απελευθέρωσης του σώματος, της διαμόρφωσης και έκφρασης της προσωπικής άποψης και κυριότερα στη δημιουργική επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών.

Info
Οι γεμάτες παραμύθια εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7-8, 14-15, 21-22, 28-29 Μαρτίου 2015. Το Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20.30 ενώ την Κυριακή στις 11.30
Το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ το Σάββατο και 10 ευρώ την Κυριακή.
Τοποθεσία: «Συμμορία του Ήλιου» (Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974828873 (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: