Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

2ο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη από 17 έως 22 Μαρτίου...


Μπορώ να ταξιδέψω στο χρόνο;
Τα μάτια μου γιατί ανοιγοκλείνουν;
Γιατί καίνε οι πιπεριές;
Τα μαθηματικά χορεύονται;


Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική;
Είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος από αστερόσκονη;
Όλες οι απαντήσεις στο Athens Science Festival, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά!
Με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη», το Athens Science Festival 2015 περιλαμβάνει δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και στο ευρύ κοινό : εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες (νομπελίστες και διεθνείς επιστημονικές προσωπικότητες).
Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.
Διοργάνωση : Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, Βρετανικό Συμβούλιο, Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Τα εργαστήρια για παιδιά τα βρίσκετε εδώ.
Ενδεικτικά: Σάββατο 21/3 12:00 – 13:00

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ 
Η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι!
Ποιος προσπαθεί να κλέψει το λιθάνθρακα και να σαμποτάρει την παραγωγή του φωταερίου;
Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν βασικές πληροφορίες για το εργοστάσιο με εργαλεία την παρατηρητικότητα, τη φαντασία και την ταχύτητα!
Μία δράση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου
Ελεύθερη Είσοδος
Υπό την αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού,Παιδείας & Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: