Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Μουσικοκινητική αγωγή, συστήματος ΟRFF... στις "Δράσεις του Σαββάτου"



Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία...
να έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές, στο φιλόξενο χώρο του σχολείου μας.

12:00 - 13:00 ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (Παιδικό τμήμα)
Μιλώντας λοιπόν για Μουσικοκινητική Αγωγή αναφερόμαστε στο συνδυασμό της Μουσικής με την Κίνηση. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές όπως: ρυθμός, μελωδία, τραγούδι, κίνηση, χορός, οργανογνωσία. Μέσω της Μ.Α. τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνηση του, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου.
Επιστρατεύεται το σώμα (με την κίνηση & την όξυνση των αισθήσεων), το πνεύμα (μεταδίδοντας γνώσεις που αφορούν τη μουσική, το λόγο, το χώρο, τον χρόνο) και η ψυχή. Η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους, ώστε να αναπτυχθούν γνωστικά, σωματικά, και συναισθηματικά, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την συνεργασία καθώς και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις τέχνες.
ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
Αποτελείται από χορογραφίες διάσημων τραγουδιών τις οποίες χωρίζουμε σε βήματα με σκοπό να είναι φιλικές προς τα παιδιά και να μην υπάρχει βαθμός δυσκολίας. Οι χορογραφίες είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών. Ο στόχος είναι να χορέψουν, να μάθουν, να αγαπήσουν τον χορό και να γίνει τρόπος ζωής!
ZUMBA kids
Ο χορός, η γυμναστική και το παιχνίδι γίνονται ένα! Χαρούμενα τραγούδια, με εύκολο ρυθμό, μα πάνω απ’ όλα, διασκεδαστικά. Η χορογραφία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές ώστε τα παιδιά να έχουν το χρόνο να μάθουν τα βήματα και να την εκτελέσουν ολόκληρη.
LATIN KIDS-SMOOTH
(RUMBA/CHA-CHA/MAMBO/BACHATA/SAMBA/MERENGUE/EAST COAST SWING)
Οι Λατινοαμερικάνικοι χοροί είναι αρκετοί και πολύ διασκεδαστικοί, ο καθένας με την δική του ιστορία, τόπο καταγωγής αλλά και συμβολισμό. Ο μαθητής εξασκείται σταδιακά σε όλους αυτούς τους χορούς και προχωράει με βάση τον βαθμό δυσκολίας τους, μαθαίνοντας περισσότερες κινήσεις και φιγούρες. Παρά το γεγονός ότι οι χοροί είναι ζευγαρωτοί, η παρουσία της ντάμας ή του καβαλιέρου δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εξασκηθεί κανείς μόνος του. Ειδικά μετά τα πρώτα μαθήματα, που το σώμα θα έχει απελευθερωθεί, η εμπειρία του χορού θα γίνει υπέροχη και γοητευτική.


Υπό τις οδηγίες της δασκάλας χορού Αγγελικής Ασημακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: