Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι καουμπόηδες & οι καουμπόισσες… έκοψαν την πίτα τους στο «The RANCH» (foto)


Μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα στην εκδρομή...
που διοργάνωσε ο σύλλογος μας και συμμετείχαν γονείς και παιδιά των δύο σχολείων, στο «The RANCH»… στο Σοφικό Κορινθίας.




Η ξενάγηση στο εκπαιδευτικό χωρίο, με την επίσκεψη στον  Αλευρόμυλο, στο Ελαιοτριβείο, στο Τυροκομείο, το Κουρείο & το  Τσαγκαράδικο, μας βοήθησε να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας με εικόνες του χθές, αλλά παράλληλα γέμισε εικόνες και γνώση τους μικρούς επισκέπτες, που μαγεμένοι ήδη είχαν αρχίσει να ζουν το δικό τους παραμύθι.


Η αγωνία όμως να γευτούμε όλοι το «σκηνικό» της Άγριας φύσης, σα μαγνήτης μας τράβηξε κοντά σε καθετί που θα μας επέτρεπε να μετατρέψουμε έναν απλό περίπατο σ’ ένα παιχνίδι με καουμπόηδες και ινδιάνους, έστω και ως δημιούργημα της σκέψης μας.


Με το τρενάκι και τις άμαξες, γνωρίσαμε όλους τους χώρους του «The RANCH», επισκεφτήκαμε τους στάβλους με τ’ αγριογούρουνα, τα ζαρκάδια, τα ελάφια, τ’ αγριοκάτσικα, τα παγόνια κ.α και με τη βοήθεια του προσωπικού της «φάρμας», σχεδόν όλοι έκαναν ιππασία με τ’ άλογα και τα πόνυ.


Τα παιδιά ξεχύθηκαν στις εγκαταστάσεις και απόλαυσαν το παιχνίδι τους σ’ ένα χώρο που τους παρείχε κάθε μορφή ασφάλειας, την ίδια ώρα που οι γονείς ξέγνοιαστοι απολάμβαναν τον καφέ τους κάτω από το ζεστό ήλιο και τον καθαρό αέρα.
Με μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, τοξοβολία, παιχνίδι στις παιδικές χαρές και βόλτες στους ελεύθερους χώρους, κανείς δεν κατάλαβε πως περνούσαν οι ώρες, μέχρι που ήρθε το απόγευμα και οι καουμπόηδες και οι ινδιάνοι ετοιμάστηκαν για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.


Βέβαια, στο πλαίσιο του μεσημεριανού φαγητού και της μικρής ανάπαυλας, ο Σύλλογος του 10ου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, προσφέροντας δώρα σε μικρούς και μεγάλους και με τον αντιπρόεδρο τον κ. Κώστα Κουτρομάνο μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΔΣ, να ευχαριστεί όλους για την άψογη συνεργασία που έχουν οι γονείς και των δύο σχολείων με τα προεδρεία των συλλόγων, αλλά και για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε ότι κρίνουν ικανό και άξιο, που θα λειτουργήσει προς όφελος των παιδιών τους, των παιδιών μας.


Η υπόσχεση και η δέσμευση όμως ήταν μια… Όλοι μαζί από κοινού να κάνουμε πράξη ότι θα κάνει ευτυχισμένα τα παιδιά μας και θα τα βοηθήσει να εξελιχθούν στην σχολική κοινωνία, μέσα από τη φιλία, τη συνεργασία και τη γνώση.

Παύλος Ανδριάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: