Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τι να προσέξετε όταν δίνετε φάρμακα στα παιδιά σας…


Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και οι ιώσεις, όπως...
και η γρίπη, βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε με τα φάρμακα του παιδιού σας, ώστε να αναρρώσει γρήγορα, χωρίς δυσάρεστες επιπλοκές.
§  Πρέπει να γνωρίζετε πόσα κιλά είναι το παιδί σας ώστε ο γιατρός να σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη δόση, αφού η δόση καθορίζεται από τα κιλά του παιδιού και όχι από την ηλικία του.
§  Μη χρησιμοποιείτε κουτάλια για να δώσετε στο παιδί σας το φάρμακο, αλλά σύριγγα ώστε να είστε σίγουροι ότι του χορηγήσατε τη σωστή ποσότητα.
§  Μη δίνετε στο παιδί αντιβίωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητα, ούτε προσφέρουν τίποτα στο παιδί.
§  Μη σταματάτε την αντιβίωση, μόλις δείτε ότι το παιδί σας αισθάνεται καλύτερα, αλλά συνεχίστε για όσες μέρες σας είπε ο γιατρός σας.
§  Μην κάνετε το γιατρό. Αν το ένα σας παιδί ακολουθεί μια αγωγή για μια ασθένεια και σε 2-3 μέρες το άλλο σας παιδί παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα, μην του δώσετε την ίδια αγωγή, χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
§  Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό αν το παιδί σας είναι αλλεργικό σε κάποιο φάρμακο ή αν κάποιο φάρμακο που είχε πάρει παλαιότερα του είχε προκαλέσει παρενέργειες.

§  Μην ξεχνάτε να αναφέρετε στο γιατρό σας αν το παιδί λαμβάνει και άλλα φάρμακα, βιταμίνες, ομοιοπαθητικά σκευάσματα κλπ. (ΠΗΓΗ: mother.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: