Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



Σας κοινοποιούμε την επιστολή που καταθέσαμε...
στην Τεχνική Υπηρεσία και κοινοποιήσαμε στο Δήμαρχο της πόλης μας…
«Κύριοι,
Στη διάρκεια του σχολικού συμβουλίου που έλαβε χώρα την 17/12/2019 στο χώρο του σχολείου μας με την παρουσία της Προέδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κας Μίνας Παναγιωτακοπούλου, είχαμε θέσει τον έντονο προβληματισμό μας για ένα πρόβλημα που βασανίζει τη σχολική μας κοινότητα εδώ και χρόνια.  Συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε στην εικόνα των οδών ΜΑΤΡΟΖΟΥ και ΣΟΥΛΙΟΥ όπου και βρίσκονται οι είσοδοι του σχολικού κτιρίου, κατά τις βροχερές μέρες. 
Πιο αναλυτικά, όπως γνωρίζετε το σχολείο μας βρίσκεται ανάμεσα και έχει τις εισόδους του στις οδούς ΣΟΥΛΙΟΥ και ΜΑΤΡΟΖΟΥ ενώ από την πάνω πλευρά διέρχεται η ΑΥΓΗΣ και στο κάτω μέρος του σχολικού συγκροτήματος η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σίγουρα επίσης γνωρίζετε πως επι της ΑΥΓΗΣ δεν υπάρχουν καθόλου φρεάτια όμβριων υδάτων καθώς επίσης ούτε στις οδούς ΣΟΥΛΙΟΥ και ΜΑΤΡΟΖΟΥ και επιπλέον απουσιάζουν και από την παράλληλη οδό ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με κάθε βροχόπτωση, μικρή ή μεγάλη, ο όγκος νερού που κατεβαίνει τον Πράσινο Λόφο να καταλήγει μπροστά από τις εισόδους του σχολείου, δυσχεραίνοντας ιδιαίτερα την ασφαλή πρόσβαση, προσέλευση και αποχώρηση παιδιών, δασκάλων και γονέων.
Το στρώσιμο αυτών των οδών με κυβόλιθους και η κατασκευή παρτεριών για ήπια κυκλοφορία, έκανε το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο μιας και τα νερά πλέον συνωστίζονται και φτάνουν στο ύψος του πεζοδρομίου. Με λίγα λόγια, όποιος προσπαθεί να εισέλθει στο σχολείο σε βροχερή μέρα, πρέπει να διασχίσει ένα μικρό χείμαρρο και φυσικά να περάσει την υπόλοιπη μέρα του βρεγμένος με όποιο κίνδυνο εγκυμονεί αυτή η κατάσταση.
Μετά την ανωτέρω τοποθέτησή μας, λάβαμε την απάντηση πως υπάρχει σε εξέλιξη συγκεκριμένη εργολαβία για αυτό ακριβώς το πρόβλημα.  Αυτές τις μέρες, με μεγάλη μας χαρά είδαμε να εξελίσσονται έργα της συγκεκριμένης εργολαβίας.  Παρατηρούμε όμως πως τα έργα πραγματοποιούνται στην περιοχή από την οδό ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ και πάνω, αποκλείοντας προς το παρόν τουλάχιστον τις οδούς που μας αφορούν άμεσα. 
Επανερχόμαστε λοιπόν γραπτώς για να ρωτήσουμε εάν τελικώς υπάρχει μέριμνα ή όχι για τις οδούς ΜΑΤΡΟΖΟΥ και ΣΟΥΛΙΟΥ.  Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την απάντησή σας καθώς επίσης και την προσοχή σας στο θέμα.

                                                                                      Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων
& Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου
Ηρακλείου Αττικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: