Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Panda με Μέσα!!!


Για μια μέρα η πλατεία Συντάγματος και ο χώρος του μετρό μεταμορφώνονται σε παιδότοπο για μικρούς και μεγάλους...


Όπου και να βρεθείτε αύριο, μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση στο Σύνταγμα. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών και το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» της WWF έχουν αναλάβει να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 η πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει χρώματα, παιχνίδια και μουσική με σκοπό να ανακαλύψουν οι επισκέπτες τα οφέλη των Μέσων στη ζωή τους και το περιβάλλον στο πλαίσιο της καμπάνιας “Panda με Μέσα”.
Την ημέρα της εκδήλωσης, συνεπιβάτες στη διαδρομή θα είναι γνωστές δημιουργικές ομάδες, εργαστήρια και φορείς εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων: Η ομάδα Playroom θα ρίξει φως σε λεπτομέρειες από διάσημα έργα τέχνης και καλεί μικρούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τον πιο μακρύ και πολύχρωμο συρμό! Η ομάδα Bus kai-Improv θα σκαρφιστεί μια αυτοσχεδιαστική θεατρική κωμωδία παρέα με τους θεατές και με θέμα την καθημερινότητα μας μέσα και έξω από τα μέσα συγκοινωνίας.

Οι νεαροί επιβάτες του μαγικού τρόλεϊ που θα έχει σταθμεύσει στην Πλατεία Συντάγματος θα ακούσουν υπέροχα παραμύθια, ενώ στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης, την αίθουσα του μετρό, θα θαυμάσουν μοναδικά έργα ζωγραφικής. Αυτά θα είναι από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Τα Μανταλάκια, Το Φτερό, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Κολλέγιο Αθηνών και παράλληλα θα κάνουν face painting στο κλίμα των αποκριάτικων ημερών!
Οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά έργα γνωστών σκιτσογράφων καθώς και να δουν πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις τους και πόσα γνωρίζουν για αυτές μέσα από διαδραστικά smartboards. Επιπλέον, θα κληθούν να συμμετάσχουν στον πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό «Βρες το Panda, Πες το Σύνθημα!» και να κερδίσουν πλούσια δώρα. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την ημέρα της εκδήλωσης και θα πραγματοποιείται για δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία και στάσεις των μέσων αστικών συγκοινωνιών. Με την ολοκλήρωσή του, στις 25 Φεβρουαρίου, θα αναδείξει 10 τυχερούς νικητές. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία των μοναδικών Penny and the swingin' cats στις 17:00 το απόγευμα... (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια: