Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Μια δασκάλα δίδαξε στους μαθητές της ένα απλό αλλά σημαντικό μάθημα…


Αν διαβάσετε το παρακάτω, ίσως και να αποκτήσετε αρκετά προνόμια που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε και ούτε τα φανταζόσασταν. Ίσως απλά να τα θεωρείτε δεδομένα: όπως ακριβώς όλοι οι άνθρωποι από την φύση τους...


Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος και πόσο μάλλον ένας ενήλικας. Όμως μια δασκάλα βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο για να το εξηγήσει στους μαθητές της ,με αποτέλεσμα να το καταλάβουν ΟΛΟΙ. Για αυτό μην χάσετε αυτό το σημαντικό μάθημα!


Αποφάσισε λοιπόν να δοκιμάσει μια απλή άσκηση.Αρχικά όλοι οι μαθητές της πήραν από ένα κομμάτι χαρτί και το τσαλάκωσαν έτσι ώστε να γίνει μια μπάλα.


Μετά έβαλε έναν κάδο ανακύκλωσης μπροστά από τον πίνακα της τάξης και τους είπε:
«Εσείς αντιπροσωπεύετε τον πληθυσμό της χώρας, και όλοι έχετε την ευκαιρία να γίνετε πλούσιοι και να ανήκετε σε μια ανώτερη τάξη.»


«Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πετάξετε τις χάρτινες μπάλες σας μέσα στον κάδο, ενώ κάθεστε στις θέσεις σας.»


Φυσικά , οι μαθητές που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της τάξης τα πήγαν χειρότερα, από τους άλλους που βρίσκονταν μπροστά και παραπονέθηκαν για αυτή την αδικία.


Όλοι πέταξαν την μπάλα τους, και πολλοί (αλλά όχι όλοι) από τους μπροστινούς μαθητές τα κατάφεραν. Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί λίγοι από τους πίσω μαθητές τα κατάφεραν.


Η δασκάλα είπε: «Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στον κάδο ανακύκλωσης τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να το πετύχετε: Αυτό είναι το προνόμιό σας. Παρατήρησε κανείς σας ότι οι μόνοι που παραπονέθηκαν είναι αυτοί που βρίσκονται στο πίσω μέρος της τάξης;»



«Αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά δεν συνειδητοποίησαν πως αυτό είναι  προνόμιό τους. Το μόνο που είδαν είναι η απόσταση ανάμεσα τους και στον στόχο τους.»


«Είστε μαθητές που λαμβάνουν μια εκπαίδευση και η δουλειά σας είναι να συνειδητοποιείτε ποια είναι τα προνόμιά σας. Χρησιμοποιήστε το προνόμιο αυτό που λέγεται «εκπαίδευση» και προσπαθήστε να πετύχετε σπουδαία πράγματα, αλλά καλό είναι να σκέφτεστε  και αυτούς που βρίσκονται πίσω σας.»

babyradio.gr- Επιμελήθηκε:Γκαλίτσιου Μαριάννα

πηγή:boredpanda.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: