Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

7 Συνήθειες που θα πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας!!!


Αρχικά πρέπει να αλλάξετε και εσείς κάποιες συνήθειες αλλά και να διδάξετε και κάποιες άλλες στα παιδιά σας. Τι καλύτερο λοιπόν να ξεκινήσετε από νωρίς; Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που πρέπει...

οπωσδήποτε να διδάξετε στα παιδιά σας:
Τρόπους.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας είναι οι καλοί τρόποι.Δυστυχώς δεν υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν καλούς τρόπους αλλά και ενήλικες. Τα παιδιά απορροφούν πληροφορίες από τον οποιονδήποτε για αυτό πρέπει να μάθουν καλούς τρόπους από εμάς. Φυσικά ποτέ μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το » ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» σε όλες τις περιπτώσεις.
Ευγένεια.
Πρέπει να λέτε συνεχώς στα παιδιά σας πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους με ευγένεια. Είτε συμπαθείτε κάποιον είτε όχι πρέπει να δείξετε ευγένεια και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και στα παιδιά σας.
Υγιεινή.
Οι περισσότεροι γονείς ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να μάθουν στα παιδιά τους την υγιεινή. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθει ένα παιδί να πλένει τα δόντια του πριν κοιμηθεί και να κάνει μπάνιο. Ακόμη πρέπει οπωσδήποτε να τους μάθετε να χτενίζουν τα μαλλιά τους και να πλένουν το πρόσωπό τους σε καθημερινή βάση.
Υγιεινή διατροφή.
Η παιδική παχυσαρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί τρομερά. Φροντίστε λοιπόν να μάθετε από νωρίς στα παιδιά σας υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Για να το διδάξετε αυτό πρέπει να υιοθετήσετε πρώτα εσείς τις υγιεινές συνήθειες. Διαλέξτε αντί για τηγανητά πράγματα και χάμπουργκερ λαχανικά και βραστά. Φυσικά δεν είπαμε να μην τρώτε ποτέ ανθυγιεινά αλλά να τους εξηγήσετε πως δεν πρέπει να τα τρώτε συχνά.
 Άθληση.
Αν δεν αρέσει σε εσάς να γυμνάζεστε μην περιμένετε τα παιδιά σας να λατρέψουν την γυμναστική.Μπορείτε λοιπόν να γυμναστείτε,να παίξετε παιχνίδια και παράλληλα να κάνετε ασκήσεις μαζί με τα παιδιά σας.
Φροντίδα και συμπάθεια.
Κάθε άνθρωπος χρειάζεται να ξέρει ότι κάποιος νοιάζεται για αυτόν.Διδάξτε στα παιδιά σας να νοιάζονται και να φροντίζουν τους ανθρώπους που έχουν στην ζωή τους. Μάθετέ τους να καταλαβαίνουν τους άλλους ανθρώπους και να νοιάζονται για τα συναισθήματά τους.
Υπευθυνότητα.

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας είναι η υπευθυνότητα. Αν θέλετε τα παιδιά σας να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους τότε πρέπει να τους διδάξετε την υπευθυνότητα «αργά και σταθερά».Για παράδειγμα μπορείτε να ξεκινήσετε να τους μαθαίνετε μαζεύουν τα δικά τους άπλυτα ρούχα και να τα βάζουν στο πλυντήριο ή να μαζεύουν μόνα τους τα παιχνίδια τους να κάνουν αργότερα μόνα τους τις ασκήσεις για το σχολείο κλπ. (http://babyradio.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: