Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ένα προαύλιο «κόσμημα», δημιούργημα της αγάπης του κόσμου


Όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε τα παιδιά μας...
να απολαμβάνουν με ασφάλεια το προαύλιο του Σχολείου τους…
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Πολιτιστικό Διήμερο Ειδικού Σκοπού» στο 10ο  Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στο χώρο του σχολείου μας, για την επισκευή των προαύλιων χώρων του Σχολείου, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποπεράτωση του έργου.
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου οι «δράσεις» ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα από το Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων, παρουσιάζοντας την πρωτότυπη «Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών παιδιών & γονέων», για να ακολουθήσει η προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την «Πολυπολιτισμικότητα στα σχολεία», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ISOTIS/Inclusive Education and Social Support to Tackle Inequalities in Society».
Ακολουθήσε συζήτηση επι του θέματος, με συντονιστή τον Κώστα Μαμουζέλο (Creative Director – Illustrator, «Εκπαιδευτή Σχεδίου» στις δραστηριότητες του Συλλόγου, όπου συμμετείχε μεγάλος αριθμός γονιών, με άριστα αποτελέσματα.
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ένα «κοινωνικό» Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της  ΣΤ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντίνου Μπουτόπουλου, σκορπώντας μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, αποσπώντας ένα μεγάλο, ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Στο τέλος του διημέρου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων έκοψε την «Πρωτοχρονιάτικη πίτα», ευχαριστώντας όλους τους γονείς και των δύο Σχολείων (9ο & 10ο) που βοήθησαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.  


Σημαντική η παρουσία των Δ/ντων των Σχολείων, κ. Ντίνο Βρυώνη του 9ου, κα. Μαρία Αναγνωσταρά του 10ου, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, αλλά και της Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, κας Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.
Δωροθέτες αυτής της δράσης, ήταν:
«Parnassos Delphi Hotel», «Ηφαιστία», «Ο Πλάτανος Καφέ-Μεζεδοπωλείο», «Μανάφας – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», «In café», «Filanthi», «Η Γωνιά Πιτσαρία – Εστιατόριο».
Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Μπουτόπουλο και τον «Aylogyros news», για τα βιβλία που μας πρόσφεραν για τη «δημιουργία» εσόδων μας, αλλά και τις «προσφορές» των γονιών, χαρίζοντάς μας μεγάλη ευχαρίστηση.
Με σας δίπλα μας, είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να κάνουμε πολλά… προς όφελος των παιδιών και των δασκάλων τους.

Παύλος Ανδριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: