Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πιέζετε τα παιδιά σας να τρώνε τα φαγητά που δεν τους αρέσουν…



Η διατροφή των παιδιών δεν θα πρέπει να σας αγανακτεί...
Δείτε τις πιο κάτω στρατηγικές για να αποφύγετε τις διαμάχες και να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή. Μήπως το παιδί σας αρνήθηκε να φάει οτιδήποτε άλλο εκτός από κοτομπουκιές για τις τελευταίες δύο μέρες; Ή το παιδί σας προτιμά απλά να παίζει παρά να τρώει; Αν η διατροφή των παιδιών σας είναι ένα σοβαρό θέμα στο σπίτι σας, δεν είστε μόνοι. Πολλοί γονείς ανησυχούν για το τι τρώνε ή τι δεν τρώνε τα παιδιά τους. Ωστόσο, τα περισσότερα παιδιά παίρνουν αρκετή ποικιλία και θρεπτικότητα από τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μέχρι να ωριμάσουν οι διατροφικές προτιμήσεις του παιδιού σας, λάβετε υπόψη τις πιο κάτω συμβουλές για την πρόληψη διαμαχών την ώρα του φαγητού.
Πολλές μελέτες έδειξαν ότι τα πολύ μικρά παιδιά θα τρώνε ό,τι είναι καλό γι 'αυτούς, ακόμη και όταν περιβάλλονται από ανθυγιεινά και πλούσια τρόφιμα, αν μείνουν μόνα. Δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό να αναγκάσει κανείς τα παιδιά να τρώνε πράγματα που αντιπαθούν ή να τρώνε περισσότερο από ό, τι θέλουν. Μάλλον μια τέτοια πρακτική θα δώσει στα παιδιά ένα εργαλείο για να χρησιμοποιούν για αντίσταση και τα οδηγεί σε πιθανές διατροφικές διαταραχές αργότερα στη ζωή. Η πίεση στο παιδί για να φάει έχει ενοχοποιηθεί για πρόκληση ανορεξίας, βουλιμίας, παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή. Ενώ είναι πάντα σκόπιμο να περιοριστεί η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού από τα παιδιά, το καλύτερο είναι να αφήσετε την όρεξη του παιδιού να είναι ο οδηγός σας. Τα παιδιά είναι οι μόνοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το φαγητό για το σωστό λόγο: καύσιμα. Αυτά τρώνε περισσότερο όταν αναπτύσσονται, και λιγότερο όταν δεν είναι σε φάση ανάπτυξης. Μην κάνετε το γεύμα ένα πεδίο μάχης.
Ass Prof Dr med Νίκος Μακρίδης  MD,PhD
Ειδικός Παιδίατρος
Διδάκτωρ πανεπιστημίου Βιέννης-Αυστρίας
Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής,Παιδιατρικής αιματολογίας,Παιδιατρικής ογκολογίας St. George’s University of London Medical School, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (infokids.com.cy)

Δεν υπάρχουν σχόλια: