Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πρωινή καθαριότητα σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ιδρύθηκαν με σκοπό να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος, όχι μόνο μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αλλά και με την ενίσχυση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της σχολικής μονάδας, με ότι αυτή χρειάζεται.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είστε οι ίδιοι οι γονείς/κηδεμόνες και η επιτυχία της οφείλεται αποκλειστικά στη συμμετοχή και τη συνεργασία σας.

Τα τελευταία χρόνια όπως ολοι μας γνωρίζουμε – δυστυχώς πολύ καλά –υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την πρωινή καθαριότητα του σχολείου, αφενός λόγω της συνάθροισης μεγάλου αριθμού μαθητών/τριών και αφετέρου λόγω της παρούσιας καθαρίστριων του Δήμου αποκλειστικά και μόνο μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.
   
Κύριο μέλημά μας είναι η καθαριότητα του σχολείου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των παιδιών μας και είναι ίσως η βασικότερη συνθήκη σωστής λειτουργίας του. Κρούσματα νόσων όπως η ηπατίτιδα και κυρίως η ουρολοίμωξη έχουν εμφανιστεί σε πολλά σχολεία είτε λόγω ελλιπούς καθαριότητας στους χώρους υγιεινής, είτε γιατί τα παιδιά δεν τολμούσαν να πάνε καθόλου σε αυτούς.

Για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα και στο δικό μας σχολείο, οι Σύλλογοί μας αποφάσισαν να καλύψουν ιδιωτικά την έλλειψη πρωινής καθαρίστριας, έτσι ώστε τα παιδιά μας να είναι σε καθαρό περιβάλλον καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.

Γι’αυτό το λόγο, παρακαλούμε εσάς τους γονείς/κηδεμόνες να ενισχύσετε οικονομικά αυτή την προσπάθεια και σας προσκάλουμε όλους το Σάββατο 03/12/2016 στην εκδήλωση – λεπτομέρειες της οποίας θα σας κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες - που θα πραγματοποιήθει στο σχολείο μας. 

Σεβόμαστε και κατανοούμε τις οικονομικές δυσχέρειες που μπορεί να αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια, ιδιαίτερα σήμερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας.  Θέλουμε όμως να γίνει κατανοητό ότι οι Σύλλογοι θα διαθέσουν  το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος.  

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και ελπίζουμε στη συμμετοχή και τη συνεργασία σας.



Με εκτίμηση
Τα Δ.Σ. των Συλλόγων 
Γονέων & Κηδεμόνων 9ου-10ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: